zaterdag 11 januari 2014

uilenmuts

In de herfstvakantie trekken we bij Opa Opa, naampjes voor de cadeautjes met Nieuwjaar.
Ieder jaar neem ik me voor om er goed op tijd aan te beginnen zodat ik de week zelf al de rust heb om te genieten, te feesten en aan andere projectjes te werken.
Ik had al lang een lijstje gemaakt met wat wie ging cadeau krijgen. In kleurtjes duidde ik aan wat er gemaakt moest worden en voor wie. Alles was weer heel mooi gepland! En dan is het ineens kerstvakantie! Aaah!
Zus 3 had verlanglijstjes gemaakt (zoals gevraagd). Voor Nichtje 4 had ze opgeschreven: een tandenborstel en een CD van Sunjata. Oké, leuk cadeau, voor de mama en de papa, maar zeg nu zelf, een meisje van 4 maand...
En een tandenborstel,... Ja, dat kan ik cadeau doen, maar die zal toch nog even in een badkamerschuif moeten blijven liggen.
In Hema kocht ik een toiletzak, en Zoon 2 zocht er nog leuke badspullen bij. Ik wou graag iets cadeau doen waar ze zelf iets aan had, en de mama mooi/leuk zou vinden.
In Veritas kocht ik wol (Universa van Schachenmayr, SMC) , en een haakpen, want ik wou haken. Een muts, een uiltjesmuts!
Het model vond ik hier. En Joma die zorgde ervoor dat het vertaald werd.
Ik startte vol goede moed (en toch wat tegen de klok). Het resultaat was teleurstellend! Ik kon keppeltjes haken, maar helemaal geen mutsjes. Zelfs voor een pop waren ze te klein!
Terug naar Veritas. Ik had nog 3 dagen te gaan (en er waren nog cadeaus die af moesten). Ik kocht dezelfde wol, maar vele dikker (Boston van Schachenmayr, SMC) en een vele dikkere haaknaald.
Dat was een plezier! Dit werd echt een muts! Het resultaat mag er wezen, en Nichtje 4 zal er nog lang mee kunnen doen, want ze past perfect voor Zoon 2 (4 jaar). Zus 3, anders moet je ze eerst laten afdragen door Nichtje 2 en ze daarna aan haar kleinere zus geven.

Veel plezier ermee!Wol en haaknaalden: Veritas

Zus 1

2 opmerkingen: