vrijdag 10 januari 2014

bij feestjes horen nieuwe kleertjes

En tijdens deze periode zijn er heel wat feestjes de revue gepasseerd,
enkele jarigen moesten nog gevierd worden,
kerstmis bij joma,
nieuwjaar bij opa en oma,
familiefeestje bij bonneke en bompa,

De jarigen moesten het stellen met mijn dochter, met al gedragen kledij, al dan niet zelfgemaakt,
maar voor de 'speciale' feestdagen maakte ik voor onze grote meid
een kleedje en een souspull (en eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat dit al een plan was voor de feestdagen van 2013. Ik had deze stof dan ook al twee jaar geleden in november op het stoffenspektakel in Mechelen gekocht, en ook dit jaar lag het stofje er nog. Ik mag met een glimlach zeggen dat ik een beetje vooruitziend ben in mooie stoffen alleen laat de uitwerking 'eventjes' op zich wachten :-)


Het kleedje had ik al lang klaar, van tijdens mijn recyclage-project. (Knippie lente/2008) 
Het was even zoeken naar het beleg van het achterpand en dat nam toch een tijdje in beslag, tot een gezonde hersencel me toeriep om het patroonblad nog eens open te leggen. Ik moest vast stellen dat ik twee keer het beleg van het voorpand had overgenomen en natuurlijk bij de twee patroondelen niets had opgeschreven.
Het in elkaar zetten verliep super gemakkelijk, het idee van bandwerk kwam even in me op, maar wegens te weinig uren in één dag is het er nooit van gekomen.
Ik heb alleen gevloekt op het aanbrengen van de knaps, ze gingen niet dicht zoals ze moesten. Dan maar uit frustratie er enkele stuk gedaan, nog meer frustratie!!!


Het patroontje van de souspull kwam uit Ottobre lente 1/2004 en ook dit liep van een leien dakje. In één naai-moment bij de joma, zat het in elkaar.
Ik mag terecht trots zijn, alleen raadde de joma aan om de volgende keer een beleg te maken van de halsbies, werkt net een tikkeltje makkelijker af.

Met trots poseert dochterlief nog even voor de foto en dit is dan ook de eerste keer dat ze dit alles als een geheel aantrekt. Natuurlijk kan dit moment niet vlekkeloos verlopen. Het kleedje zat als gegoten, de souspull ook, alleen was het een beetje drummen van de stof aan de mouwen.


Jammer. Maar ik heb me erover gezet en was een trotse mama!!


Ik ben ook best wel trots op mijn accessoires:
- de kousenbroek die er zo goed bij past,
- de schoenen, sponsored by Wendy waarvoor dank,
- en het truitje van Kaatje, JBC
- het oranje rekkertje in haar haar
en ze heeft zelf gekozen voor de ketting, maar die was tijdens de fotoshoot al weer snel uit :-)

Ik heb het vier keer gewassen en gestreken de afgelopen twee weken en ik mag vaststellen dat de uiltjesstof met glas de was-plas-strijkfase heeft doorstaan. Het tricotje plucht al en dat vind ik wel jammer.

zus 3

2 opmerkingen: