woensdag 14 augustus 2013

Een pop voor een popje

Feest voor nichtje 3 en bij een feestje horen cadeautjes.
Ik liep al lang met het idee rond om een pop te maken, zoals Tantehilde ze maakt en beschrijft in haar boek (dat ik al een hele tijd in de kast heb liggen).
Het maken van de pop was superleuk! Helemaal niet moeilijk, en met het boek als leidraad was het heel duidelijk welke stappen je verder moest zetten. Wat ook zo leuk was is dat je heel snel resultaat hebt!
 
roze katoen uit stoffenverzameling Joma, fuchsia tricot uit eigen stoffenverzameling, biailint met kant gekocht bij "De Stoffenkamer", wol voor de haren gevonden in een soldenbak bij Veritas 
 
Natuurlijk zorgde ik er ook voor dat poppemie niet steeds in haar ondergoed moet rondlopen. Ik maakte er nog een jurkje en bijpassende schoenen voor.
 
 
oranje biais gekocht bij Nekkertex, fuchsia vilt uit stoffenverzameling Joma, Petit Pan (Hanako) voor jurkje gekocht bij "De Stoffenkamer"
 
Jammer dat mijn jongens, echte jongens zijn, en ze echt geen interesse hebben in poppen...
Ik zal nog wel een slachtoffer vinden om eentje voor te maken!
 
Zus 1

4 opmerkingen:

 1. VERLIEFD! Mijn dochter wilt zeer graag je volgend slachtoffer zijn! lol ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De oudste dochter heeft het popje aangeslagen. Misschien een idee om voor haar ook eentje te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Annemie, dat wil ik zeker en vast wel doen voor haar!
  Kirsten, daar valt over te onderhandelen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hele mooie pop! Ik had al een keer de eer om haar terug aan te kleden :-) Bij mij staan poppen al lang op het lijstje, maar 't is er nog steeds niet van gekomen. En hier is het toch het plan om ze voor de zonen te maken. (An)

  BeantwoordenVerwijderen