zondag 19 augustus 2018

Big Hawk Boekentas

Onze blog,
hij wordt stiefzusterlijk behandeld nadat we onze account op Instagram gemaakt hebben. Veel posten we niet meer, wat eigenlijk wel jammer is want eens ik me er achter zet, geniet ik er wel van om een (leuk) bericht te schrijven.

Zo ook over mijn laatste creatie.

Ik zag de oproep van Lieve (Piekewieke). Ze heeft een patroon voor een boekentas gemaakt en zocht testers. Een boekentas had ik nog nooit gemaakt, de uitdaging was dus groot. Wat het nog uitdagender maakte is, dat ik een boekentas voor mezelf wou maken. (De zonen hebben hun gerief.)

Het bijeenzoeken van de juiste materialen was een serieuze klus. Nepleer voor de rug, kantoen voor binnen- en buitenkant in combinatie met een schuin geweven jacquard. En echt leren tassenband.

Aangezien ik de boekentas nooit zelf op mijn rug ga dragen, liet ik de schouderriemen achterwegen.

Volgens de handleiding, doorstik je de rug met diagonale lijnen. Zelf vond ik dit wat veel bij mijn driehoekjes van het voorpand en stikte ik een vergrootte figuur in het rugpand.

Zowel ik als mijn stikmachine hebben stevig/hard moeten werken, maar aan de hand van de werkbeschrijving verliep dit wel vlot. En het resultaat mag er zijn. Ik ben tevreden!
Patroon: Bik Hawk Boekentas - bij Piekewieke
Stoffen: Piekewieke en Lanalotta
Fournituren en versteviging: K-bas

Manlief heeft zijn exemplaar al besteld ;-)
Hij heeft een nieuwe laptop-tas nodig!

Zus 1


5 opmerkingen:

 1. Zo sjiek !! En ik hoop dat jullie hier terug wat meer posten, want ik ben niet actief op instagram...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh wauw, echt een pareltje. Ik vrees dat mijn singertje niet zo blij zou zijn met zoveel laagjes maar als ik volgend jaar een nieuwe naaimachine koop dan overweeg ik dit patroontje toch misschien voor mezelf en de hubbie.
  Instagram is inderdaad een snel en leuk medium maar zelf geniet ik toch wel van het schrijven van berichtjes ook, zeker deze week nu ik op congres ga, vind ik het schrijven wel extra leuk als afleiding 's avonds.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw super mooi!Ik vind jullie nieuwe logo ook top.Inderdaad zorgt Instagram dat er minder op blogs wordt geschreven en/of gereageerd.

  BeantwoordenVerwijderen