donderdag 11 januari 2018

Waarom het hier zo stil was ........ #music for live

We schrijven vorig jaar, net na de feestdagen.
We komen met vriendinnen bij elkaar en vertellen wat we gedaan hebben de afgelopen dagen.
Music for live komt een paar keer ter sprake.
De kids zijn onder de indruk van het hele gebeuren , van de vlam, ze vinden het jammer dat ze niet op de vlam konden drukken tijdens hun bezoekje en er wordt aangegeven dat de kids volgend jaar er ook terug willen staan, maar dan op de vlam kunnen drukken.
Er wordt niet echt op door gegaan, we zetten het nieuwe jaar in met onze beste wensen en wat cava ;-)

We zitten nu ergens rond de paasvakantie en Music for live komt toevallig terug te sprake. Ook nu weer de wens van de kinderen om hier iets in te betekenen. Dit kunnen we niet negeren, we moeten in ACTIE schieten!!

16/6/2017
Onze eerste vergadering is een feit = vriendinnen met of zonder kids verzamelen zich rond de grote tafel. Chips en snoepjes helpen om de kids aan de tafel te houden zodat er serieus nagedacht kan worden over volgende zaken:
- Waarom willen we hier aan deelnemen? = om zieke kinderen te helpen, kinderen die ongeneeslijk ziek zijn, kanker is niet fijn!!
- Wat willen we dan doen? Dingen zelf maken, zoals sjaals, toiletzakjes, handtasjes, sleutelhangers, ..... of koekjes
- Voor wie willen we dan centen inzamelen? We kijken eens op het net welke goede doelen Music for live voorstelt en uiteindelijk gaan we voor een niet voor de hand liggend goed doel = KIEKAFOBEE
- Hebben we een leuke naam? = Naais voor life, als in dat vinden we leuk en kids schrijven dit ook zo, maar ook als in dat maken we dan zelf met het naaismachine :-)
- Misschien een logo? Er werden smiley's, grappige vlammetjes, tot kampvuurtjes met tentjes en al maar het is uiteindelijk een dikke duim met onze naam geworden :-)

Iedereen was direct mee en zoals afgesproken kwamen we, vooral de vriendinnen,  elke maand samen met nieuwe ideetjes, nieuwe restjes stof, biais dat toch nog ergens bijpast, knopen, .... .
In september registreerden we ons.
Eind november maakten we een facebookgroepje aan en nodigden we wat mensen uit, met het idee, we zien wel hoe het loopt.
Zodra we dit deden, moesten we elke week afspreken en werd er serieus wat werk verzet.
Er werd een Excel-bestandje bijgehouden van wie wat had besteld, hoeveel dit kostte en of het al betaald was. Al snel zagen we het bedrag voorbij de 500 euro gaan.
We zijn goed bezig!! En ook onze kids, ze waren onze super-modellen :-)

een overzichtje van onze 'goods':

x 10


x 3

x 3

x 10
ons best verkocht artikel, in dit stofje!!

x 4

x 1

x 3

x 10

x 5

x 3

x 1

x 8

En dan hebben we nog toiletzakken, pamperzakjes, sleutelhangers, laptophoesjes, GSM hoesjes, pennenzakkenrol,  .... waar we geen foto's van getrokken hebben, gewoon omdat het allemaal zo snel ging!!
Onze kids werden opnieuw ingeschakeld om al ons 'goods' mooi te verpakken: de meisjes deden de pomponnetjes, de jongens zochten de letters uit , ééntje plakte de letters op, de oudste van de kids schreef bedankt en de jongste voorzag elk pakje van het nodige blingbling gehalte.
Ze waren een goed geoliede machine!!
Over hoe het huis er uit zag, zwijgen we;
ook na elke naai-avond, leek er een wervelwind te zijn gepasseerd in onze living maar dan wel ééntje voor het goede doel ;-)


We tellen 20/12/2017
Hop naar Wachtebeke!
Een deel was al direct na school naar daar gereden en zijn onze actie al gaan registeren.
Het andere deel reed later in kolonie naar Wachtebeke, We stonden ook samen in de file bij het optreden van K3. Grappig hoe iedereen op zijn manier uit de bol gaat en er in drie auto's geshaket werd.
Le moment suprême, het filmpje opnemen en hopen dat we dat podium op mogen. 
Helaas, geen podium, geen vlam MAAR we moeten ons gelukkig prijzen: we kennen geen enkel kind in onze vriendenkring of kennissenhoop dat ernstig ziek is, we kunnen zieke kinderen met hun gezin een ongelofelijke vakantie geven en we hebben meer binnen gehaald dan we hoopten én we stellen het allemaal goed, wat willen we dan nog meer!!!

Annelies, Jef, Vic, Nele, Gitte, Lore, Sem, Katrijn, Kristel, Ward, Flor, Toon, Leen, Febe en Siebe bedankt dat we dit samen hebben waargemaakt.
Maar ook aan onze mannen een welgemeende BEDANK. Het was super fijn dat we dit konden doen!!!
En ook een dikke MERCI aan iedereen die ons hierin gesteund heeft met centjes!!!!!!!!

Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar!!!
zus 3

8 opmerkingen:

 1. Wauw, fantastisch van jullie! En van de kinderen! Zo'n mooi versierd pakje is toch echt wel leuk om te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie krijgen met de hele groep een warm vlammetje vanuit mijn hart ;-) !
  Zoveel mooie maaksels en allemaal verkocht. Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me wel iets voorstellen bij de hele rit ;). Niets dan bewondering voor wat jullie voor elkaar kregen!

  BeantwoordenVerwijderen