maandag 10 februari 2014

Het zit SNOR

Drie petekinderen (2 van mij en 1 van manlief), drie jongens van dezelfde leeftijd en ook wel een beetje van dezelfde grootte, daar moet ik iets mee doen.

Ik had de snorrenstof hier al heel lang gekocht  en speelde al heel lang met het idee om iets te doen voor 'mijn' jongens en dan zijn nieuwjaarsgeschenken een mooi iets.


De knopen komen van bij de Veritas.

Ik had het patroontje in een hele oude Ottobre (Sommer 2001) gevonden en moest voor de vertaling de joma raadplegen aangezien het allemaal in het Duits was en mijn enige vorm van gekende Duits is ............. "lange stilte" .............. (en ik waag me niet aan de schrijfwijze maar ga er maar vanuit dat ik GEEN Duits ken, en best wel kan doen alsof).De t-shirts vond ik de Hema en ik appliqueerde er nog snel een snor op (zonder die speciale plak-ding want dat lag ergens ten velden en er was geen tijd meer om al die velden te doorzoeken:-)

Ik had voor petekind 1 al een keer een hemdje gemaakt en we moesten vaststellen dat meneertje, de kleinste van de drie, wel goed zat in het hemdje. Het was voor NU af te dragen terwijl we van Ottobre wel vinden dat het altijd net iets te grote modellen zijn dan in andere boekjes.

 Het werd bandwerk:
- 30/12, 31/12 stond petekind 1 zijn hemdje in de pas- 1/1 en 3/1 stond het hemdje voor petekind van manlief in de pas- 7/1 en 8/1 legde ik de laatste hand aan petekind 2 zijn hemdjeDe reacties waren dik ok, zowel van de mama's als van de meneertjes. Voor mij zat het SNOR!!

De frustratie heeft toch heel vaak om de hoek gelonkt en is af en toe ook straf uit den hoek gekomen, vooral de joma heeft dit moeten ontgelden, mijn excuses daarvoor.

zus 3

3 opmerkingen:

 1. Jullie weten je stofjes toch altijd goed te kiezen hé, heel vrolijk! En zo grappig dat de snorren op het voorpand doorlopen, maar dan wel in een ander kleurtje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dankjewel voor het fijne compliment :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeer leuke hemdjes en tshirtjes. Je weet hoe je de 3 jongens blij moet maken!

  Creatieve groetjes van het Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen