zondag 14 maart 2021

Laptoptas voor manlief

Tijdens de eerste coronagolf bestelde manlief bij mijn een laptoptas. Hij was toen ook bijna jarig, dus dit was het ideale verjaardagscadeau!

Aangezien hij met de fiets gaat werken, moest de laptoptas in zijn rugzak kunnen. Hij zag het niet zitten om met verschillende zakken "aan hem" naar school te fietsen. Dit wou zeggen dat de laptoptas helemaal niet robuust mocht zijn.

Wanneer hij les moet geven, heeft hij alleen datgene nodig dat in de laptoptas zit. Muis, eventueel oplader, een beetje schrijfgerief,...  Boterhammen (voor zover hij al eet wanneer hij werkt), cursussen,... die blijven allemaal in zijn rugzak op zijn bureau.

Hij moest ook mooi zijn 😉.

Nu, dat is geen probleem, dhu... In mijn stoffenkast lag al geruime tijd een stofje, speciaal voor hem, opzij. 

Ooit kocht ik het bij Lamerette, maar ondertussen bestaat deze winkel niet meer (denk ik) De groene versie heb ik hier ook van, maar deze is dan weer eerder iets voor Zoon 2.

Bij K-bas koos hij het leer voor de buitenkant, en de leren riemen. Bij Ateljee Caro vond ik de perfecte rits. En dan was het alleen nog maar aan mij om er aan te starten...

In "mijn tas" vond ik, volgens mij, een geschikt patroon de "Ida". Maar manlief vond het nog te breed (zucht). Ik zag er wat tegen op om het patroon te versmallen, maar dat bleek, achteraf bekeken nog niet zo moeilijk.

De tas zelf, zat snel in elkaar. Het ging heel vlotjes. De beschrijving was duidelijk, het materiaal wilde meewerken... 

We waren blij met het uiteindelijke resultaat! En de tas werd al snel in gebruik genomen.

Ondertussen heb ik al een herstellingske moeten doen, maar de tas wordt wel verschillende keren per week gebruikt.

Manlief vroeg me onlangs of ik al deftige foto's getrokken had van zijn laptoptas. Je ziet, aan de leren tassenband, waar deze steeds worden vastgehouden.

Dus bij deze...

Bij deze heb ik nog eens iets op onze blog geplaatst 😊.

Tot snel!
Zus 1


Geen opmerkingen:

Een reactie posten