vrijdag 7 augustus 2015

Zuchten en zwoegen!

Wat volgens mij het allermoeilijkste aan bloggen is?
Eerlijk waar?
Datgene dat ik maak vind ik meestal wel mooi (of anders niet blogwaardig).
Datgene dat ik typ, ça va...  meestal...
Maar de foto's... zucht... Die van de kinderen gaan nog, maar die van mezelf!!!
Af en toe vind ik een spontane foto van mezelf wel geslaagd, maar je gaat zien, net dan ga ik niet datgene aan hebben dat ik nog met jullie wou delen.
Hoe pakken jullie, heel concreet, een fotoshoot van jezelf aan?
Ik vind dat echt zuchten en zwoegen om uiteindelijk toch niet echt tevreden te zijn.
Zeggen jullie op voorhand "zaterdag gaan we foto's trekken, en we gaan naar... we nemen dat, dat en dat mee", of gaat het eerder zoals hier "oh, ik wil iets posten en heb nog geen foto, mijn haar is vettig, mijn nagels niet gelakt, maar kom, rap de tuin in!"
De onderstaande foto's zijn getrokken aan ons vakantiehuisje...
Met voorbedachte rade, heb ik mijn zelfgemaakte broek aangetrokken en manlief het fototoestel in zijn handen geduwd. (Maar, zoals je kan zien, mijn haar is nog nat van de voorafgaande zwempartij.)

Stof uit Kapellen
Patroon broek Sunny Pants LMV


Ik beloof jullie, de tips die ik krijg, probeer ik allemaal! En toon ik hier!
(We hebben al wel een goed fototoestel gekocht, lees reflexcamera... Dat zal al wel een beetje helpen!)
Merciekes, alvast!
Zus 1


5 opmerkingen:

 1. Foto's van mij not done, ik pak niet op papier als er dan toch een wordt genomen, wis ik die. De laatste geslaagde versie dateert van 3 jaar geleden en geloof me ondertussen co confronterend maar 3 jaar ouder....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik laat de dochter gewoonlijk foto's maken maar mijn hoofd zet ik er nooit op,ben helemaal niet fotogeniek ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb meestal ook foto's zonder hoofd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hààt foto's van mezelf nemen. Maar eerlijk is eerlijk, als ik zonder al te veel schroom mijn khadetjes op het net zwier, dan moet ik er zelf ook aan geloven - vind ik toch. Bij ons is het meestal zondag 'fotodag' - we werken ook op zaterdag. Wat ik in de week gemaakt heb, wordt aangetrokken en als we onderweg een mooi plekje passeren, dan worden daar foto's genomen. Als we ergens naartoe rijden, kijk ik altijd uit voor 'fotoplekken' dus soms heb ik al iets op het oog, andere keren is het toevallig. En zo speciaal hoeft het niet altijd te zijn; ik nam al vaak foto's bij mijn ouders achter het hoekje, voor het huis van mijn grootmoeder, ... Wat standaard is, is dat er véél foto's genomen worden om slechts enkele goede over te houden - schaterlach, zéker bij mezelf. Denk aan tientallen meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik probeer mijn zelfgemaakte kleren aan te doen op uitstapjes waar er toch foto's genomen worden. Zoals vorige week in Amsterdam. Mijn nagels die waren inderdaad niet gelakt, mijn haar wel gewassen ;-). en anders soms snel in de tuin, het kan niet altijd op locatie zijn hé

  BeantwoordenVerwijderen