donderdag 15 januari 2015

de zindelijkheidstas, finally

Eindelijk is hij klaar!
Onze zindelijkheidstas.
Al onze hoop is hierop gericht!
Hierdoor gaan wij nooit geen natte (of erger, vieze) broeken hebben, hoeven we niet meer aan de slag te gaan met luiers, en kunnen reservekleertjes in de reserve-tas blijven zitten en gebruiken we die alleen nog indien er andere ongelukjes gebeuren: in de plas vallen, flesje melk morsen,...
Wauw, stel je voor!
De tas maakte ik op dezelfde manier als de verteltas, Anna is jarig en Anna eet graag fruit.
Hoe ik de konijnen maakte vertelde ik hier.
Het potje (voor poppen) kocht ik bij Dreamland en de 2 prentenboeken bij Pardoes (Mag ik eens in je luier kijken en Op je potje, konijn).
We maakten een lotto-spel en een stappenplan, met de prenten van het prentenboek.
Op Youtube vonden we een ingesproken versie van het boek. Niet echt wauw, maar beter doen we het zeker niet zelf!
In de tas hebben we ook nog kleurplaten voorzien, en een vriendelijke mama (van reeds zindelijke kleuters), gaf me nog een boek met magneetjes.
Voor de kerstvakantie mocht de tas mee met een kleuter die het nog héél moeilijk had om op toilet zijn boodschap te doen. Maandag namen we een slechte start, maar sinds dinsdag, geen enkel ongelukje meer! Morgen krijgt hij een plasdiploma mee naar huis.
Of de zindelijkheidstas daar bij geholpen heeft, ik weet het niet...
Misschien wel... zeker wel!

Zus 1

5 opmerkingen:

  1. Dit is slim bedacht want kleuters nemen vaak sneller iets aan als ze er prenten over kunnen zien.Je hebt dat knap in elkaar gestoken.Ik ga het idee eens aan mijn zus laten zien die ook in een kleuterklas werkt als kinderverzorgster.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heel leuk initiatief! die van ons waren allemaal proper op 2j dus de juf had er geen werk mee ... dat was dan toch al ééntje minder ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. toch weer heel mooi en leuk project!

    BeantwoordenVerwijderen