vrijdag 15 augustus 2014

HET koffertje

Je komt het overal tegen in blogland
en wij kwamen het tegen in de workshops van madeline de stoffenmadam
lekker kortdag
maar we dachten,
dit moeten we ook doen!
Maandag de overschrijving gedaan,
dinsdag stof besteld op het net  -was al zo lang verliefd op het stofje maar had het nog niet besteld omdat ik er geen doel voor had, tot nu :-)
woensdag snel langs de plaatselijke stoffenwinkel voor de fournituren - je kon bij haar ook alles bestellen maar ik vreesde voor maar één kleur rood dat net niet mijn rood ging zijn -
en zaterdag werden we om 10 uur verwacht en werd er ons gegarandeerd dat we om 17 uur de winkel zouden verlaten met een koffertje- en nog heel wat soldekes, dat had ze ons op voorhand niet gezegd :-) 

Vooral het knippen,
vlieselineren
en strijken nam een voormiddag in beslag!
Na een aangename, gezellige en lekker lunch zijn we er echt ingevlogen,
eerst de binnenkoffer,
dan de buitenkoffer met paspel,
gevolgd door de leuke rits (een leuke tip: wij, zus 1 en ik, hebben alleen maar kopspelden met een blinkend kopje, daar werd ons aangeraden om kopspelden met een gekleurd bolletje op het kopje te nemen, zo gaan je vingertoppen langer mee als je door 3 lagen moet :-), vooral niet vergeten om de achterkant van de rits, tussen alle stoffen te proppen, anders heb je, wanneer alles in elkaar zit, een heel raar zicht :-).
Om dan alles in elkaar te zetten en vooral niet nadenken over hoe je de hoeken van de lange zijden aan elkaar zet  - het ging me niet af en hoe harder ik nadacht om niet na te denken, hoe gefrustreerder ik geraakte, met het uiteindelijk resultaat dat ik één hoek heb gedaan en de lesgeefster 3! - Zus 1 had hier absoluut geen last van en ook dat frustreerde me :-)

En om kart voor vijf rolde deze koffers vanonder onze machines
Ik had een beetje schrik dat het koffertje niet stevig genoeg was. De tip was om er boeken in te leggen zodat het zijn vorm zeker kan behouden en ja hoor, twee weken later ben ik nog altijd trots op deze koffer  - behalve op die ene hoek die ik zelf genaaid heb :-(

Zus 1 gebruikte soft cactusstof: Granny's Tiles - S - Oranje en een geel katoentje van bij de joma. Zij gaat het vooral voor zichzelf gebruiken. In dit bericht laat ze zien wat ze er op flockte.
Ik gebruikte fancy flight jewel en een rood katoentje van uit de plaatselijke stoffenwinkel en ik heb nog geen idee wat ik met het koffertje ga doen, voor mezelf, voor de kids, ... . Het staat gewoon mooi te wezen in de living en daar ben ik ook al content mee.

zus 3

3 opmerkingen:

  1. whow: persoonlijk ben ik fan van de felle tinten en die hoeken die "hoek" zie je op de foto niet, maar die flock maakt het andere dan weer "af" ja ze zijn alletwee de moeite!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Héél mooi! Ik zag het voorbeeldkoffertje gisteren staan in de winkel en hier ligt er al ongeveer een half jaar één geknipt, maar hij geraakt maar niet in mekaar genaaid, er komen altijd meer dringende dingen tussen :-( (An)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. super! dat zou ik ook nog eens willen maken zie.

    BeantwoordenVerwijderen