zondag 23 februari 2014

Schoudertas

Zoonlief volgt muziekschool.
De vorige 2 jaar deed hij aan muziekinitiatie.
Vanaf dit jaar volgt hij "algemene vorming" (notenleer).
Deze namiddag moest hij optreden. Apentrots zag ik hem spelen op het klokkenspel, opperste concentratie... En de ontlading na het optreden was heel groot. Mama was fier... Kleine jongens worden groot!
Enfin, de muziekschool dus. De vorige jaren moest hij niets meenemen. Nu heeft hij een kaft nodig om partituren in te steken, een pennenzak en een blokfluit.
De stof kocht ik samen met Zoon 1 bij Stich and co. Ik had een bon gekregen van de zussen én de broer, was eigenlijk op zoek naar iets voor mezelf, maar Zoon 1 zei zo oprecht "dat is leuke stof", dat ik het niet kon laten liggen, en ik direct wist waarvoor ik het ging gebruiken.
Enfin, om dit alles netjes naar de muziekschool mee te nemen maakte ik een schoudertas. Ik gebruikte hiervoor de werkbeschrijving en het model van de Fynn bag, maar maakte het model groter zodat er perfect een kaft A4 in kan.
Ik heb lang getwijfeld of ik er een sluiting op zou maken, en welke ik daarvoor zou gebruiken. Ik heb besloten er geen te nemen, ik weet dat zoonlief de moeite niet gaat doen om de tas toe te doen...
De pennenzak maakte ik al een hele tijd geleden, samen met de vriendinnen. (Dat kan je hier vinden.)
Om de blokfluit netjes weg te steken stikte ik ook daar een zakje voor. Eigenlijk was dit helemaal niet nodig, want als je een blokfluit koopt, zit dat meestal in een proper plastiek zakje. Maar het is toch leuker als alles mooi bij elkaar past.
(Ik maakte dit alles al in de kerstvakantie, maar vandaag bedacht ik dat dit alles nog steeds niet gedeeld is met jullie!)

Stof: Stitch and co, Rits en biaislind: Veritas
Hij zag er goed uit daarstraks. Nu weet ik niet of het komt omdat hij zo'n mooie tas bij had, of omdat je zag dat hij tevreden en gelukkig was. (Hetdoeterniettoe!)

Zus 1


3 opmerkingen:

  1. Zeer leuke tas. En het zakje speciaal voor de blokfluit is veel leuker dan het plastiek zakje waar de blokfluit in zit.

    Creatieve groetjes van het Veritas-team

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, heel leuk! Voorlopig vinden ze het nog leuk dat mama iets voor hen maakt!

    BeantwoordenVerwijderen