zaterdag 25 januari 2014

broek voor Zoon 1

Al een hele tijd geleden maakte ik een broek voor Zoon 1. Hij groeit als kool, of valt gaten in de knieën,...
In een stoffenbak had ik nog mooie velours liggen, gekocht op de stoffenmarkt in Maastricht.
Het model vond ik in Knippie (van zodra ik de patronen terug gevonden heb, ga ik  de juiste nummer erbij vermelden) en alles liep goed. Tot dat ik de tailleband moest afwerken en een knoopsgat moest maken...
Blijkbaar had ik een stukje stof afgeknipt dat ik nog nodig had. Nu bestond de tailleband maar uit 1 volledige laag, en een beetje. Weinig stevig dus.
Zus 2 had allerlei manieren aangeboden om het op te lossen, maar daar had ik geen zin.
De broek werd niet verder afgewerkt en opzij gelegd.
Onlangs kwam ik de broek terug tegen en merkte ik op dat de broek niet langer kon laten liggen (ofwel nog heel lang, tot Zoon 2 er in past).
Ik besliste toch maar om ze af te werken, en wel heel simpel. Ik maakte geen knoopsgat, maar plaatste een knaps bovenaan. En zoonlief had op een hik-en-een-flik een nieuwe broek.Het nadeel aan deze broek is, dat ik er geen elastiek heb in gestikt, zoals je bij de (meeste) gekochte broeken hebt, om in de taille te verkleinen. En moet zoonlief helaas steeds (zijn lelijke) broeksriem aan doen.
Een ander groot nadeel is, dat de kleur van de broek blijft afgaan. Ik heb de stof een eerste keer gewassen voordat ik er mee aan de slag ging. Toen de broek klaar was heb ik ze nog eens alleen gewassen en nu heb ik nog steeds het idee dat er kleur af komt.
Volgende keer toch maar terug broeken kopen!

Zus 1

3 opmerkingen:

  1. Dat ziet er zo nog geen simpel model uit, maar wel heel sjiek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De broek zelf, viel heel goed mee. Alleen aan de tailleband heb ik serieus gefoefeld en gevloekt. Daarmee dat ze ook zo lang heeft weg gelegen...

    BeantwoordenVerwijderen